

FESTIVAL PROGRAMME

27th March, Thursday World Theatre Day



By Invitation

Festival Opening: Andare's Kamatha by Clown Compass

28th March, Friday

<mark>15:30 - 17:00</mark>



Vassilissi by Fine Tune; in the Studio Children's Theatre Sinhala, 80 mins

15:30 - 17:30

Demonstration: Putting On a Face -Makeup for the Theatre by Priyantha Dissanayake; in the Artist's Club General Audience Sinhala, 120 mins

17:30 - 19:00

Workshop Players Present: a Musical Theatre Songbook; in the Open-Air Theatre General Audience English, 90 mins







Nathuwa Bari Minihek by Rajitha Dissanayake; in the *The New Theatre* General Audience Sinhala, 105 mins

21:00 - 22:00



Grassrooted Trust Presents - What's Going On? Reflections on Othering in Sri Lanka; *in the Studio* Adults Only English, 60 mins



FESTIVAL PROGRAMME

29th March, Saturday

09:00 - 13:00



Masterclass: Scene Study & Audition Prep for Actors with Nimmi Harasgama; *in the Studio* Ages 15-40 Trilingual, 240 mins **10:00 - 10:20**



The Athwela Partnership Presents උන් දානවා - අපි කනවා (Un Daanawa Api Kanawa) By the Children of the Athwela Nirmana Kavaya; in the New Theatre Children's Theatre Sinhala & Tamil, 20 mins

10:00 - 11:30

Short Play Competition: 3 Finalist Plays; in the Canopy General Audience English, 90 mins

10:00 - 12:00

From the Stage to the Boardroom: Transferable Skills between Theatre & the Workplace by Peter De Almeida; *in the Artist's Club* General Audience English, 120 mins



10:00 - 16:00



Festival Market by Good Market; Nuga Sevana & Terrace

11:30 - 13:00

I Am Hungry Too by Kälam Collective; in the Mihilaka Medura General Audience Tamil, 90 mins



15:00 - 16:00



De Profundis by Mind Adventures Theatre Company; *in the Studio* General Audience English, 60 mins

15:00 - 16:15

Workshop: Creating the Theatre Music Score Nishan Daniel; *in the Artist's Club* General Audience English, 75 mins

18:00 - 18:45

Surangana Kathawak (A Fairytale) by Interact for Change & Unnamed Theatre Group; *in the Open Air Theatre* General Audience Sinhala, 45 mins

19:00 - 20:30

Bakmaha Akunu by Dayananda Gunawardana; in the New Theatre General Audience Sinhala, 90 mins

19:30 - 20:50

Sakwala Riya by Suresh Madushan; in the New Theatre General Audience Sinhala, 80 mins

21:00 - 22:30



Uthpalawarna & Luck By Trance; in *the Studio* Adults Only Sinhala, 90 mins



FESTIVAL PROGRAMME

30th March, Sunday

09:00 - 13:00



Masterclass: Writing for the Theatre by Rajitha Dissanayake -Sinhala; *in the Mihilaka Medura* Sinhala, 240 mins

10:00 - 14:30

Heena Thuney Kathandare; in the New Theatre Children's Theatre Sinhala, 270 mins

10:00 - 16:00



Festival Market by Good Market; Nuga Sevana & Terrace

10:30 - 12:00

Presentation: Breaking New Ground - Leveraging Digital Media to Expand Theatre Audiences & Engagement by Nishantha de Silva; *in the Artist's Club* General Audience

English (with Sinhala & Tamil Summary), 90 mins



11:00-12:30

Thatta Gaayikaawa by Dr. Kanchuka Dharmasiri; *in the Studio* General Audience Sinhala, 90 mins

12:30-13:30

Growthesque; *in the Canopy* General Audience English, 60 mins

14:30 - 14:50

Velichame ... (Oh Light) by Selvaraj Leelawathy; in the Mihilaka Medura General Audience Tamil, 20 mins

15:00 - 16:15

Panel Discussion -**Beyond the Curtain:** Navigating Challenges & **Celebrating Sri** Lankan Theatre's Journey from Local to **Global with Nimmi** Harasgama, Thusitha Jayasundara, Nadie Kammallaweera, Nipuni Sharadha, & Ruwanthie de Chickera: in the Artist's Club **General Audience** English & Sinhala, 75 mins

17:00 - 19:00



Sanduda Watenne Sikuraadata by Chalaka Ranasooriya; *in the New Theatre* General Audience Sinhala, 60 mins

18:00 - 19:00



Patterns of Our Genocides & The Children of the Little Olive Park by Stages Theatre Group; *in the Studio* General Audience English, 60 mins

18:30 - 20:00

Kottam by Janakaraliya; *in the Mihilaka Medura* General Audience Tamil, 90 mins

19:30 - 21:00

Atharamediya; in the Open-Air Theatre General Audience Sinhala, 90 mins