

**27th March, Thursday,**World
Theatre Day



## **By Invitation**

Festival Opening: Andare's Kamatha/අන්දරේගේ කමත/ அந்தரேயின் கமத by Clown Compass, Trilingual

## 28th March, Friday

15:30 - 16:50



වසිලිස්සා/Vassilisa by Fine Tune; in the Studio Children's Theatre Sinhala, 80 mins

15:30 - 17:30

The Makeup of Storytelling/ වේදිකාව සඳහා අංග රචනය by Priyantha Dissanayake; in the Artists' Club General Audience Sinhala, 120 mins



## 17:30 - 19:00

Workshop Players Present: a Musical Theatre Songbook; in the Open-Air Theatre General Audience English, 90 mins



19:00 - 20:45



නැතුව බැරි මිනිහෙක් / Nathuwa Bari Minihek by Rajitha Dissanayake; in the The New Theatre General Audience Sinhala, 105 mins

## 21:00 - 22:00



Grassrooted Trust
Presents - What's
Going On?
Reflections on
Othering in Sri Lanka;
in the Studio
Adults Only
English, 60 mins



# FESTIVAL PROGRAMME

## 29th March, Saturday

09:00 - 13:00



Masterclass: Inside the Actor's Process: A Hands-On **Approach to Audition Preparation & Scene** Study/රංගවේදීන් සඳහා දර්ශන අධ්යයනය සහ රංග කුසලතා පරීක්ෂණ පෙරහුරුව/ நடிகர்களுக்கான ஆடிஷன் தயாரிப்பு மற்றும் காட்சி விமர்சனம் by Nimmi Harasgama; in the Studio Ages 18-40 Trilingual, 240 mins

## 10:00 - 10:20

The Athwela **Partnership Presents** 'Un Daanawa Api Kanawa' By the Children of the **Athwela Nirmana** Kavaya /අත්වැල නිර්මාණ කවයේ ළමුන් විසින් ඉදිරිපත් කරන උන් දානවා - අපි කනවා /அத்வெலா நிர்மனா காவ்யா குழந்தைகள் வழங்கும் 'அவர்கள் கொடுக்கிறோம் -நாங்கள் சாப்பிடுகிறோம்'; in the New Theatre Children's Theatre Sinhala & Tamil, 20 mins



## 10:00 - 12:00

Acting Up:
Transforming
Theatre Experience
into Workplace
Excellence
වේදිකාවේ පුහුණුව,
වෘත්තිමය
විශිෂ්ටත්වය සඳහා
යොදා ගැනීම by
Peter D Almeida; in
the Artists' Club
General Audience
English & Sinhala,
120 mins

## 10:00 - 16:00



Festival Market by Good Market; Nuga Sevana & Terrace

#### 11:30 - 13:00



நானும் பசியாயிருக்குறேன்/ I Am Hungry Too by Kälam Collective; in the Mihilaka Medura General Audience Tamil, 90 mins

#### 13:30 - 16:00

Short Play Competition /කෙටි නාට්ය තරගය: 3 Finalist Plays/ අවසන් වටයේ නාට්ය 3; in New Theatre General Audience Sinhala, 150 mins

## 15:00 - 16:15

Presentation:
Auditory Landscapes:
Using Music and
Sound to Amplify
Theatre's Narrative
Power/ සංගීතය සහ
ශබ්දය ඇසුරෙන් වේදිකාවේ ආඛ්යාන බලය තීව්ර කිරීම by
Nishan Daniel &
Chinthaka Lakmal
Jayakody - English &
Sinhala; in the Artists'
Club

General Audience English, 75 mins

### 16:00 - 17:00

Dreams of Winder; in the Studio; Children's Theatre, English, 60 mins



## 17:00 - 18:00

Short Play Competition Awards / කෙටි නාට්ය තරඟාවලියේ සම්මාන ප්රදානෝත්සවය; in Artists' Club, 60 mins



## 29th March, Saturday

18:00 - 18:45

සුරංගනා කතාවක් /
Surangana Kathawak
(A Fairytale) by
Interact for Change
& Unnamed Theatre
Group; in
the Open Air Theatre
Children's Theatre
Sinhala, 45 mins



19:00 - 20:30



බක්මහ අකුණු / Bakmaha Akunu by Dayananda Gunawardana; in the New Theatre General Audience Sinhala, 90 mins 19:30 - 20:50



සක්වල රිය /Sakwala Riya by Suresh Madushan Perera; in Mihilaka Medura General Audience Sinhala, 80 mins

21:00 - 22:00



උත්පලවර්ණා /
Uthpalawarna & ලක් බයි ට්රාන්ස් /
Luck By Trance; in the Studio; වැඩිහිටියන්ට පමණයි Adults Only Sinhala, 60 mins



## 30th March, Sunday

09:00 - 13:00



Masterclass: From
Spark to Script:
Mastering the Art of
Playwriting / අදහසේ
සිට පිටපත දක්වා: නාට්ය රචනා කලාව ප්රගුණ කිරීම by Rajitha Dissanayake -Sinhala; වයස/ Ages 18+, in the Mihilaka Medura Sinhala, 240 mins

## 10:00 - 11:30

හීන තුනේ කතන්දරේ / Heena Thuney Kathandare; in the New Theatre Children's Theatre Sinhala, 90 mins

10:00 - 16:00



Festival Market by Good Market; Nuga Sevana & Terrace

## 10:30 - 12:00

Theatre's Potential **Futures - Leveraging New Media to Expand Theatre Audiences & Engagement /** වේදිකාවේ අනාගතය -ප්රේක්ෂකයින් සහ සහභාගීත්වය පුළුල් කිරීම සඳහා නව මාධ්ය භාවිතාව / மேடையின் எதிர்காலம் -பார்வையாளர்கள் மற்றும் பங்கேற்பை விரிவாக்க புதிய மீடியாவைப் பயன்படுத்துதல் by Nishantha de Silva; in the Artists' Club General Audience English (with Sinhala & Tamil Summary), 90 mins



## 11:00-12:30

තට්ට ගායිකාව / Thatta Gaayikaawa by Dr. Kanchuka Dharmasiri; in the Studio General Audience Sinhala, 90 mins

## 12:30-13:30

SCREENING:
GROWTHesque A Film by Kehelmala,
Written and
Performed by
Leeth Singhage;
in Ruby Hall
General Audience
English, 60 mins

## 14:30 - 14:50

வெளிச்சமே -செல்வராஜ் லீலாவதி மூலம்/ Velichame ... (Oh Light) by Selvaraj Leelawathy; in the Mihilaka Medura General Audience Tamil, 20 mins

## 15:00 - 17:00

**Panel Discussion: Beyond the Curtain: Navigating** Challenges & **Celebrating Sri** Lankan Theatre's Journey from Local to Global තිරයෙන් ඔබ්බට: අභියෝග ජය ගැනීම සහ දේශීය සිට ගෝලීය දක්වා ශ්රී ලාංකීය නාට්ය කලාවේ ගමන් මග සැමරීම with Nadie Kammallaweera, Nimmi Harasgama, Nipuni Sharadha, & Ruwanthie de Chickera: in the Artists' Club General Audience English & Sinhala, **120** mins

## 17:00 - 19:00



සඳුදා වැටෙන්නෙ සිකුරාදාට Sanduda Watenne Sikuraadata by Chalaka Ranasooriya; in the New Theatre General Audience Sinhala, 120 mins

## 18:00 - 19:00



Patterns of Our Genocides & The Children of the Little Olive Park by Stages Theatre Group; in the Studio General Audience English, 60 mins

## 18:30 - 20:00

கோட்டம் / Kottam by Janakaraliya; in the Mihilaka Medura General Audience Tamil, 90 mins

## 19:30 - 21:00

අතරමැදියා / Atharamediya; in the Open-Air Theatre General Audience Sinhala, 90 mins